50g jäst 5 dl fingervarmt vatten (blanda dessa tills jästen löst sig.) 2 msk olja 2 dl solrosfrön 2 dl grekisk yoghurt 0,5 dl sirap 1 msk salt 7 dl rågsikt 6 dl rågmjöl.
Låt jäsa i 45 minuter första omgången, sedan skär i snittar, eller bullar & lägg på plåt - låt jäsa i ytterligare 30 min. Pensla sedan med ägg och strö på solrosfrön. In i ugnen i ca 10 min på 230 grader!
Good luck!
Natti: Kooooooooooooooooooooooooooooooooooooom någongång, du är alltid välkommen, det är bara att knacka på dörren! Love!
Kan du inte dela med dej av receptet? Hi hi såg såå gott ut!! :D
SvaraRaderaååh..fy vad gott! bjud hem din älskade lillasyster / Natti
SvaraRaderaEhlin: Absolut. Here it comes:
SvaraRadera50g jäst
5 dl fingervarmt vatten (blanda dessa tills jästen löst sig.)
2 msk olja
2 dl solrosfrön
2 dl grekisk yoghurt
0,5 dl sirap
1 msk salt
7 dl rågsikt
6 dl rågmjöl.
Låt jäsa i 45 minuter första omgången, sedan skär i snittar, eller bullar & lägg på plåt - låt jäsa i ytterligare 30 min. Pensla sedan med ägg och strö på solrosfrön. In i ugnen i ca 10 min på 230 grader!
Good luck!
Natti: Kooooooooooooooooooooooooooooooooooooom någongång, du är alltid välkommen, det är bara att knacka på dörren! Love!