måndag 29 mars 2010

Rykande färskt!


Nybakade portionsbröd med solrosfrön. Behöver jag säga att de luktar ljuvligt & smakar likaså! Hipp Hurra för hemmabakat  - det är så gott!

3 kommentarer:

  1. Kan du inte dela med dej av receptet? Hi hi såg såå gott ut!! :D

    SvaraRadera
  2. ååh..fy vad gott! bjud hem din älskade lillasyster / Natti

    SvaraRadera
  3. Ehlin: Absolut. Here it comes:

    50g jäst
    5 dl fingervarmt vatten (blanda dessa tills jästen löst sig.)
    2 msk olja
    2 dl solrosfrön
    2 dl grekisk yoghurt
    0,5 dl sirap
    1 msk salt
    7 dl rågsikt
    6 dl rågmjöl.

    Låt jäsa i 45 minuter första omgången, sedan skär i snittar, eller bullar & lägg på plåt - låt jäsa i ytterligare 30 min. Pensla sedan med ägg och strö på solrosfrön. In i ugnen i ca 10 min på 230 grader!

    Good luck!

    Natti: Kooooooooooooooooooooooooooooooooooooom någongång, du är alltid välkommen, det är bara att knacka på dörren! Love!

    SvaraRadera